1. Logical (Choose a similar meaning word)? A. Scientific B. Simplest C. Analytical D. None of these Correct Answer: C. Analytical ...
1. Logical (Choose a similar meaning word)?
Correct
Answer: C. Analytical
 
2. Brief (Choose the most opposite word);
Correct
Answer: D. None of these (Long) 
 
3. He Said “ I saw him today” (Change into indirect speech)
Correct
Answer: C. He said that he had seen him that day
 
4. Choose the correct spelling word:
Correct
Answer: C. Demonstrate
 
5. Preserve (Choose the most appropriate similar meaning word)
Correct
Answer: B. Conserve
 
6. The (Sun) rises in the east and sets in the west. The word in
bracket is?
Correct
Answer: A. Noun
 
7. We must instill __a sense of duty in our children.
Correct
Answer: B. A
 
8. Healthy (Find the comparative degree)
Correct
Answer: B. Healthier
 
9. Far (Find the superlative degree)
Correct
Answer: D. None of these (Farthest and Furthest) 
 
10. Except ___All are not permanent members of the security
council?
Correct
Answer: A. China
 
11. ___ is the currency name Algeria.
Correct
Answer: B. Dinar
 
12. World War-I was fought between ____.
Correct
Answer: A. 1914-1918
 
13. ___ is the atmospheric layer of the earth.
Correct
Answer: C. Stratosphere
 
14. Men’s Asia Cup 2022 was won by ____.
Correct
Answer: A. Sri Lanka
 
15. William’s word worth is best known as ___.
Correct
Answer: A. Lyrical Ballads
 
16. Aligarh School was founded by ____.
Correct
Answer: C. Sir Syed Ahmed Khan
 
17. Hazrat Yaqoob A.S used to raise ____.
Correct
Answer: A. Goat and Sheep
 
18. Solve 0.00033+0.321×250 =?
Correct
Answer: D. None of these (80.25033)
 
19. Capital of Thailand is ____.
Correct
Answer: C. Bangkok
 
20. The 2nd highest peak is ____.
Correct
Answer: D. None of these (K2) 
 
21. In the Geographic map, ___ is not a neighboring country of
Pakistan.
Correct
Answer: B. Turkey
 
22. Annex ___ is the fundamental document of aviation security
applied across.
Correct
Answer: A. 17
 
23. ____ is the chairman senate of Pakistan.
Correct
Answer: C. M.Sadiq Sanjarni
 
24. Present Premier of the People’s Republic of China is ____.
Correct
Answer: A. Li Keqiang
 
25. ___ was the third Governor General of Pakistan.
 
Correct
Answer: B. Ghulam Muhammad
 
26. ___ has been discovered at Kalabagh.
Correct
Answer: C. Iron
 
27. ASF is responsible for the security of ____.
Correct
Answer: B. Airports/Aerodromes
 
28. In 1905, the Partition of Bengal was made into ___.
Correct
Answer: C. West and East Bengal
 
29. Radioactivity is the emission of ____.
Correct
Answer: B. Radiation

 
 
 
 
 
 
 
 
COMMENTS